Winterwandeling Zaterdag 25 januari.

Algemene ledenvergadering     Maandag 3 februari in het ontmoetingscentrum “Ons Mevrouw” te Middelbeers, aanvang 20.00 uur.

Na de pauze een lezing, gepresenteerd door Hanneke Coolen – Colsters met als thema: “Oost-Indisch doof”. Tijdens  deze lezing vertelt Hanneke over de zoektocht naar het verleden van haar opa. Opa moest tijdens de kolonisatieoorlog als dienstplichtig soldaat naar Indië. Hij hield een dagboek bij maar na de tweede politionele actie stopte hij abrupt met schrijven. Deze lezing gaat niet alleen over hoe het was om in Indië te moeten vechten, maar ook hoe het was voor de thuisblijvers.

Lezing over het natuurgebied  “De Kampina” Deze lezing is van maandag 16 maart verplaatst naar maandag 2 november 2020.

Kleine excursie naar museum Klok en Peel” in Asten    Deze excursie gaat niet door op zaterdagmiddag 2 mei; de nieuwe datum is nog niet bekend en zal in een nieuwsbrief bekend worden gemaakt.

Fietstocht     Zaterdag 23 mei

Wandeling     Zaterdag 13 juni

Roefelen    Zaterdag 27 juni

Grote excursie     Zaterdag 19 september

Lezing over het natuurgebied  “De Kampina” Maandag 2 november in het ontmoetingscentrum “Ons Mevrouw” te Middelbeers, aanvang 20.00 uur. Deze lezing kan vanwege de corona-regels helaas niet doorgaan!

De Kampina is een 1544 ha groot natuurgebied dat deel uitmaakt van het project Het Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Lopen we nu door de Kampina dan zien wij een gebied met natte en droge heide, verschillende bossen met stuifzanden en cultuurgronden, naast akkers, moerasbosjes, beken en beekdalen. Het gebied is rijk aan plantensoorten en vogels, maar dat is niet altijd zo geweest. Over dit alles kan de heer Frans Kapteijns, oud boswachter van de Kampina,  uitgebreid vertellen.     

Alle leden worden, minimaal 2 weken van tevoren, per activiteit op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief.