Januari
26 januari Winterwandeling.

Februari
4 februari Algemene ledenvergadering, aansluitend een lezing door Leon Vingerhoets en Ria van Kollenburg over Giovanni Castione, de in Oirschot vermoorde 16 jarige marskramer.

Maart
18 maart Lezing om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum ‘Ons Mevrouw’ te Middelbeers. Een lezing over de Oirschotse meubelindustrie, wordt verzorgd door de heer Arthur de Vries.

Mei
4 mei Kleine excursie per fiets, thema 75 jaar bevrijding. Deze fietstocht is enkel voor de leden van de Heemkundekring Den Beerschen Aard.

25 mei Fietstocht.

Juni
15 juni Wandeling.

22 juni Roefeldag. Wordt gehouden in Westelbeers nabij de kapel en het monument van kolonel van Valkenburg over de 10 daagse veldtocht 1834.

Juli
Vanaf 1 juli is er een tentoonstelling in ‘De Vier Quartieren’ in Oirschot in het kader van 75 jaar bevrijding met sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Denk aan een bruidsjurk gemaakt van parachutestof, een radio verstopt in een tabaksdoosje en kleding en attributen van Duitse en Schotse soldaten.

Vanaf 1 juli is er een fietsroute (35km) te koop met als thema 75 jaar vrijheid, een verkenningstocht langs sporen van de Tweede Wereldoorlog.
De fietsroute is te koop bij de Klumpkes in de Willibrordstraat in Middelbeers, bij het museum ‘De Vier Quartieren’ en ‘het Bint’ in Oirschot.

September
In het kader van 75 jaar vrijheid is er een interessante tentoonstelling te zien met als thema ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog’.

De tentoonstelling is in ‘Het Oude Kerkje’ te Middelbeers en wel op 21 en
22 september 2019. Het kerkje is open van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De expositie vertelt het verhaal van het leven van de gewone burger tijdens
de oorlog in de Beerzen. Er wordt stilgestaan bij de mobilisatie, de bezetting, de rol van het Wilhelminakanaal en zijn bruggen, de schade aan gebouwen aan de Doornboomstraat en de Hoogdijk, het schijnvliegveld, de oefenhaven op de Landschotse Heide en de militaire ingrepen en de bevrijding.

Met daarnaast interessante voorwerpen zoals een radio verstopt in een tabaksdoos, een bruidsjurk gemaakt van parachute stof, verslagen van interviews van Beerzenaren en onderduikers en diverse unieke materialen uit verzamelingen van Beerse mensen.

Kijk hierover ook eens op de site https//tweedewereldoorlogindebeerzen.nl/ en op de site https/tweedewereldoorloginoirschot.nl/.

Oktober

5 oktober De dagexcursie Landgoed Mattenburgh te Bergen op Zoom komt helaas te vervallen.

Op deze dag gaan we, in het kader van 75 jaar vrijheid, o.a. naar het bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Half september ontvangt u hierover uitgebreide informatie via de nieuwsbrief.

November
4 november Lezing door de heer Ad van Rijswijk over de pilotenlijn in de oorlogsjaren 1940-1944. De lezing wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum ‘Ons Mevrouw’ te Middelbeers en begint om 20.00 uur.

Alle leden worden, minimaal 2 weken van te voren, per activiteit op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief.